Leveles tésztában sült zöld spárga

Leveles tésztában sült zöld spárga recept
Hozzávalók
•  25 dkg fagyasztott leveles tészta
•  2 db tojás
•  2 dl tejföl vagy főzőtejszín
•  2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
•  1 evőkanál finomra vágott menta
•  1 evőkanál friss citromfű
•  ½ kiskanál frissen őrölt bors
•  50 dkg zöld spárga (kb. 15-16 db)
•  2-3 evőkanál olívaolaj
• 
•  bors
•  1 db citrom
•  1-2 evőkanál szezámmag

Elkészítés módja

1. A vékony leveles tésztát, sütőpapírral együtt egy tepsire helyezzük. A széleit 1,5 cm-es sávban villával benyomkodjuk, a maradék felületet pedig sűrűn megszurkáljuk, hogy sütéskor ne emelkedjen fel. A széleit bekenjük felvert tojással. Az alját bekenjük egy kevés olívaolajjal.

2. A tejfölt egy mély tálba tesszük, enyhén megsózzuk és hozzáadjuk a finomra aprított zöldfűszereket, a tojást, majd az egészet alaposan összekeverjük egy villával. Ezután a krémet eloszlatjuk a tésztán, lehetőleg úgy, hogy a szélére ne kerüljön.

3. A spárgákat megpucoljuk, a fás végeket levágjuk, a megmaradt részeket pedig szép sorban a töltelékre rakosgatjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk és a spárgák tetejét vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal, (max. 1 evőkanálnyival) majd megszórjuk a szezámmaggal és ráhelyezzük a karikára vágott citromszeleteket. Betoljuk a sütőbe és 220 fokon, kb. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.

A leírásban szereplő Leveles tésztában sült zöld spárga recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leveles tészta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.