Kugler-torta

Kugler-torta recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  10 dkg porcukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  7 tojás
•  25 dkg hámozott darált mandula
•  1 evőkanál zsemlemorzsa
a forma kikenéséhez:
•  2 dkg vaj vagy sütőmargarin
a krémhez:
•  10 dkg étcsokoládé
•  0.5 dl meleg víz
•  10 dkg porcukor
•  2 csomag vaníliás cukor
•  12.5 dkg vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
•  reszelt csokoládé

Elkészítés módja

1. A tésztához a porcukrot a vaníliás cukorral összeforgatjuk, a tojások sárgájával 4-5 perc alatt habosra keverjük, majd a mandulát és a zsemlemorzsát is hozzáadjuk.

2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a tojásos masszába forgatjuk. Egy kikent, kb. 23 centi átmérőjű tortakarikába simítjuk, és közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt szép világosra sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, ha nem ragad rá ragacsos massza, akkor jó. Ha kihűlt, lapjában kettéhasítjuk.

3. Az étcsokoládét eltördeljük, lábasba dobjuk. A vizet ráöntjük, a porcukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Kevergetve 2-3 perc alatt simára főzzük. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat habosra keverjük, azután apránként a kihűlt csokoládés krémet hozzáadjuk.

4. A tortát ezzel megtöltjük úgy, hogy az oldalára és tetejére is jusson belőle. Reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük. Lisztérzékenyek a tésztába kerülő zsemlemorzsa helyett őrölt mandulát is használhatnak.

Kugler-torta recepthez fűződő történet, jótanács

Kugler Henrik (1830–1904) a múlt század közepétől Budapest neves cukrásza. Először a József téren, majd 1870-től a mai Vörösmarty téren állt külföldön is ismert cukrászdája, melyet 1884-től társával, a svájci származású Gerbeaud Emillel vezetett. Tortája a kor kedvelt, keresett édessége volt.

A leírásban szereplő Kugler-torta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.