Duplán almás torta

Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet a porcukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal összeforgatjuk. A vajjal (margarinnal) elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk. Akkor jó, ha közepesen kemény, jól kezelhető tészta lesz belőle. Egy 30 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát kikenünk, és a tésztával kibéleljük
2. Az összes almát meghámozzuk, kicsumázzuk. A töltelékhez valót mennyiséget nagy lyukú reszelőn lereszelünk, egy lábasba rakjuk. A cukorral ízesítjük, a fahéjjal fűszerezzük, a mazsolával gazdagítjuk. Kevergetve kb. 10 perc alatt jó puhára főzzük. A pudingport 2 deci hideg vízben simára keverjük, az almára öntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük. Jó sűrű, de azért kenhető massza lesz belőle, amit a tésztán elsimítunk.
3. A maradék hámozott almát vékony szeletekre vágjuk, és a torta tetejét szépen kirakjuk vele. A citromlével meglocsoljuk, a vaníliás cukorral meghintjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb.35 percig sütjük. Csak azután szeleteljük föl, hogy kihűlt.
Duplán almás torta recepthez fűződő történet, jótanács
Kb.10 perccel azelőtt, hogy elkészülne, a tetejére vékony lapocskákra vágott mandulát is szórhatunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.