Krumplis linzerkarika (Legényfogó)

Elkészítés módja
1. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomón áttörjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet, a kristálycukrot, sót, a sütőport, a vaníliás cukrot és a tojásokat.
3. Összekeverjük, majd összedolgozzuk a krumplival, a zsírral és az egészet lisztezett deszkán összegyúrjuk.
4. A tésztát 2 részre osztjuk és cipókat formázunk belőle.
5. Az egyik cipót kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd egy tepsiben, sorba rakva megsütjük.
6. A másik cipót kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk kristálycukorral, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
7. A karikák közepébe kis lyukakat szórunk (pl. gyűszűvel) és megsütjük.
8. Sütés után egy sima és egy lyukas, cukrozott karikát, pl. baracklekvárral összeragasztunk.
Nagyon tetszik,legközelebb igy sütöm a linzert:)