Krumpli olaszosan (bazsalikomos pesztóval)

Krumpli olaszosan  (bazsalikomos pesztóval) recept
Hozzávalók
•  80 dkg lehetőleg egyformán közepes nagyságú burgonya
• 
•  6 dkg fenyőmag (lehet az olcsóbb mandula vagy mogyoró is)
•  30 dkg érett de kemény paradicsom
•  2 közepes gerezd fokhagyma
•  12 dkg parmezán sajt
•  maréknyi rukkola
•  5 dkg friss bazsalikom
•  1 dl +3 evőkanál olívaolaj
•  frissen őrölt fekete bors

Elkészítés módja

1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjastól enyhén sós, forrásban lévő vízben éppen puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk. A nagyobb szemeket félbevágjuk.

2. Amíg a krumpli fő, a fenyőmagot egy serpenyőben szárazon, azaz mindenféle zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, hűlni hagyjuk. A paradicsomot, miután szárát kimetszettük, nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, fölszeleteljük. A rukkolát megmossuk, leszárogatjuk. A parmezán negyedét szeletelővel vagy akár a krumplihámozóval hosszúkás szeletekre vágjuk, ezt a díszítéshez elrakjuk, a többi sajtot apróra reszeljük.

3. A bazsalikomot durvára vágjuk, majd 1 deci olívaolajjal, a fenyőmaggal, a fokhagymával és a reszelt parmezánnal, merülőmixerrel jó apróra vágjuk. Ez a pesztó, amit enyhén megsózunk, megborsozunk.

4. Egy nagy serpenyőben a maradék 3 evőkanálnyi olívaolajat kissé megforrósítjuk, majd a krumplit és a paradicsomot rádobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, 3 percig rázogatva pirítjuk-pároljuk, majd rákanalazzuk a pesztót. Nagyjából fél perc alatt összeforgatjuk, a rukkolát hozzáadjuk, újabb fél perc alatt rázogatva ezzel is összekeverjük, végül 4 tányéron elosztjuk. A félretett szeletelt parmezánnal díszítve tálaljuk.

A leírásban szereplő Krumpli olaszosan (bazsalikomos pesztóval) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.