Krumpli olaszosan (bazsalikomos pesztóval)

Elkészítés módja
1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjastól enyhén sós, forrásban lévő vízben éppen puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk. A nagyobb szemeket félbevágjuk.
2. Amíg a krumpli fő, a fenyőmagot egy serpenyőben szárazon, azaz mindenféle zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, hűlni hagyjuk. A paradicsomot, miután szárát kimetszettük, nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, fölszeleteljük. A rukkolát megmossuk, leszárogatjuk. A parmezán negyedét szeletelővel vagy akár a krumplihámozóval hosszúkás szeletekre vágjuk, ezt a díszítéshez elrakjuk, a többi sajtot apróra reszeljük.
3. A bazsalikomot durvára vágjuk, majd 1 deci olívaolajjal, a fenyőmaggal, a fokhagymával és a reszelt parmezánnal, merülőmixerrel jó apróra vágjuk. Ez a pesztó, amit enyhén megsózunk, megborsozunk.
4. Egy nagy serpenyőben a maradék 3 evőkanálnyi olívaolajat kissé megforrósítjuk, majd a krumplit és a paradicsomot rádobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, 3 percig rázogatva pirítjuk-pároljuk, majd rákanalazzuk a pesztót. Nagyjából fél perc alatt összeforgatjuk, a rukkolát hozzáadjuk, újabb fél perc alatt rázogatva ezzel is összekeverjük, végül 4 tányéron elosztjuk. A félretett szeletelt parmezánnal díszítve tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.