Gomba és hagyma kétféleképp sütve

Elkészítés módja
1. Akármelyik változatot is készítjük el, a hagymát megtisztítjuk, 4-5 milliméter vastagon fölszeleteljük, gyűrűire szedjük, kb. 1 csapott kiskanál sóval, meg egy kis őrölt borssal behintve félrerakjuk.
2. A gombát megtisztítjuk, a fejeket megsózzuk, megborsozzuk; a szárakat más étel készítéséhez – például gombaleveshez –, eltesszük.
3. A rántott változathoz a hagymakarikákat és a gombafejeket a szokásos módon lisztben, felvert tojásban meg zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk, és bő, forró olajban kb. 4 perc alatt megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
4. Ha orly-i módra készítjük, akkor a tésztához 20 deka lisztet a sörrel és a tojások sárgájával összekeverünk. Enyhén megsózzuk, 2-3 evőkanál olajat hozzáadunk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
5. A hagymakarikákat és a gombafejeket a maradék lisztben jól megforgatjuk, azután belemártjuk a sörös tésztába. Bő, forró olajban kb. 4 perc alatt szép aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Mindkét fajtához párolt rizs és tartármártás illik.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.