Krémes szilvás kocka

Krémes szilvás kocka recept
Hozzávalók
•  1.25 kg szilva
•  3 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2 evőkanál zsemlemorzsa
•  2 evőkanál kristálycukor
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
a piskótatésztához:
•  9 tojás
•  9 evőkanál kristálycukor
•  9 evőkanál finomliszt
•  1 kiskanál cukrozatlan kakaópor
a krémhez:
•  1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor
•  4 dl tej
•  4 evőkanál kristálycukor
•  25 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  20 dkg porcukor
a tetejére:
•  6-8 dkg reszelt étcsokoládé

Elkészítés módja

1. A szilvát megmossuk, félbevágva kimagozzuk. Egy nagy tepsire sütőpapírt borítunk, a vajjal vagy margarinnal megkenjük, a zsemlemorzsával behintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük.

2. A hagyományos módon piskótatésztát készítünk, azaz a tojások sárgáját a fele cukorral habosra, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a cukros tojássárgájával keverjük össze, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Kétharmadát egyenletesen a szilvára simítjuk. A többi piskótamasszát a kakaóporral megfestjük, a többi tésztára csurgatjuk, és egy kicsit bele is keverjük, hogy szép „cirmos” legyen. Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Ha kész, gyúrólapra borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk.

3. A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk, hűlni hagyjuk. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A már csak langyos pudingot apránként hozzáadjuk, és ezt a krémet a szilvára simítjuk.

4. Megvárjuk míg „meghúz” rajta, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.

A leírásban szereplő Krémes szilvás kocka recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.