Kölessel, paradicsommal, sajttal töltött cukkini

Kölessel, paradicsommal, sajttal töltött cukkini recept
Hozzávalók
•  2 db zsenge cukkini
•  2 db paradicsom
•  3-4 db újhagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  friss bazsalikom
•  10 dkg gouda sajt (más fajta is lehet)
•  1 dl köles
•  3 dl víz
•  2 evőkanál olívaolaj
• 
•  őrölt színes bors
•  szerecsendió

Elkészítés módja

1. A cukkinit vágjuk félbe, majd a belsejét kanállal szedjük ki, hogy csónakokat kapjunk. Ezután a belsejét sózzuk be és hagyjuk állni, míg elkészül a töltelék. A hagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a kivájt cukkinit és a paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. 5 dkg sajtot szintén vágjunk fel apró kockákra.

2. A kölest tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd főzzük puhára. (Én a mikróban, alacsony hőfokon addig főztem, míg az összes vizet fel nem szívta.)

3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt újhagymát és kezdjük el üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kockára vágott cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, majd néha megkeverve pároljuk pár percig. Végül adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomot. Óvatosan keverjük össze, majd pár pillanat után vegyük le a tűzről. Az elkészült raguhoz ezután keverjük hozzá az előzőleg puhára főzött kölest, majd az apró kockákra felvágott sajtot.

4. Az előzőleg besózott cukkini csónakokból öntsük ki az összegyűlt vizet, majd egy papírtörlővel töröljük szárazra.

Ezután béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és helyezzük egymás mellé a cukkinicsónakokat, majd öntsünk alá kb. 1 dl vizet. Végül töltsük meg mindegyiket a töltelékkel és spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd fóliával fedjük le a tepsit.

5. Helyezzük be előmelegített sütőb és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és addig süssük, míg a sajt ráolvad a tetejére és szép színt kap.

Kölessel, paradicsommal, sajttal töltött cukkini recepthez fűződő történet, jótanács

Tálalás előtt helyezzük a megtöltött cukkinicsónakokat tányérra, és úgy kínáljuk.

A leírásban szereplő Kölessel, paradicsommal, sajttal töltött cukkini recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (cukkinis receptek, töltött cukkini) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Kölessel, paradicsommal, sajttal töltött cukkini recept - 1 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #6750 2013. 07. 20. 22:19 Válasz

    Guszta, hús nélkül is finom lehet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Kölessel, paradicsommal, sajttal töltött cukkini recept - 1 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #6750 2013. 07. 20. 22:19 Válasz

    Guszta, hús nélkül is finom lehet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.