Kolbászos tojással töltött zsemle
Elkészítés módja
1. A zsemlék felső negyedét levágjuk, belsejüket kivájjuk úgy, hogy a faluk 1 centi vastag maradjon.
2. A kivájt zsemléket meglocsoljuk tejjel, de csak annyira, hogy ne ázzanak el, ám mindenhova jusson.
3. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk.
4. A szalonnát és a kolbászt apróra vágjuk.
5. Mélyebb serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk és a hagymát üvegesre pároljuk benne.
6. Rátesszük a kolbászt, sózzuk, borsozzuk, összepirítjuk, majd végül a tejes zsemlebelet is hozzáadjuk.
7. A tojásokat felverjük, sózzuk, majd a hagymás kolbászra öntjük, végül lágyra sütjük.
8. A tojásos-kolbászos tölteléket a zsemlékbe kanalazzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-15 percig sütjük.
9. Amikor szép piros, kivesszük, és azonnal tálaljuk.
10. Nagyon laktató és finom, bátran ajánlom!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.