Kókuszos, sárgabarackos szelet

Elkészítés módja
1. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint és a cukrot egy fakanállal habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadva mindig jól kidolgozzuk.
2. A kókuszreszeléket, a lisztet meg a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a kockákra vágott sárgabarackkal a margarinos masszához adjuk.
3. Egy 26 centi átmérőjű, tortaformát vékonyan kikenünk, zsemlemorzsával meghintünk és a keveréket belesimítjuk.
4. A cukrot meg a mandulát a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben a közepesnél kissé erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 35 percig sütjük.
Kókuszos, sárgabarackos szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Ha egy napot áll, még finomabb, tehát kifejezetten jó előre elkészíteni.Még dekoratívabb, ha a barackot nem keverjük a tésztába, hanem legyezőszerűen bevágjuk és így tesszük a tésztára még sütés előtt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.