Kocsonya
Elkészítés módja
1. A húsokat jól megtisztítjuk, megmossuk, majd annyi vízben ami éppen ellepi, feltesszük forralni, majd mikor nagyon felhabzott, leöntjük a vizet.
2. A húsokat lemossuk, majd tiszta vízben feltesszük a kocsonyát, így sokkal tisztább és átlátszóbb lesz a leve.
3. Beletesszük az összes hozzávalót, majd nagyon lassan gyöngyözve főzzük és mindig leszedjük az elején a habot róla. Négy órát főzzük, míg jó puha nem lesz minden.
4. Ha kész, leszűrjük, a húsokat kirakjuk, majd elosztjuk a tálkákba.
5. A levet hagyjuk hűlni, mert akkor a tetején hártyaszerűen megdermed a zsír, amit egy papírtörlővel vagy kanállal kétszer-háromszor leszedünk. Így nagyon szép tiszta és zsírmentes lesz a kocsonya.
6. Ezt rámerjük a húsokra, és hagyjuk megdermedni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.