Kínai mézes dió

Elkészítés módja
1. Egy teflonserpenyőt alaposan forrósítsunk fel, tegyük bele a diót és picit süssük át.
2. Adjuk hozzá a cukrot és várjuk meg, amíg karamellizálódik a dión, közben kevergessük.
3. A végén a mézet is ráolvasztjuk.
4. Az egészet egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Kihűtjük.
Kínai mézes dió recepthez fűződő történet, jótanács
A mai esős-hideg délután nekilendültünk a gyerekekkel diót törni. Nem egy kellemes elfoglaltság, de hát aki enni akar finom diós dolgokat, annak a munkából is ki kell venni a részét mifelénk.
Röpke 1 óra alatt megtörtünk egy Ramás doboznyi diót... amikor a nagylányom bedobta, hogy
- Anya, ebből nem lehetne mézes dió?
És lett... nem csak úgy esti nasinak szánom, vannak még terveim vele a továbbiakban is, és még gasztro-ajándéknak is szuper lehet, valami csodás kis dobozkában átadva.
Szia Karperec!
Bizony finom és egészséges is (nem mellékesen).
E diákcsemege ötlete nagyon tetszik, kipróbálásra méltó!
Szia PiciJuci!
Finomak ezek a mézes dolgok! Én nemrég kaptam egy kis üveggel mézet, melyben mindenféle magvak voltak zsúfolva. Ott állt az ablakban vagy egy hónapig, míg ki nem nyitottam. Másnap nem volt belőle már semmi... Azóta diákcsemegére csorgatok mézet üvegben, és onnan kanalazom ki pár nap állás után.
Ez a karamelizált változat már igazi ínyenc nasi! :)