Párolt eper pikáns vaníliakrémmel
Elkészítés módja
1. Az eperkompóthoz az epret megmossuk, kicsumázzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a cukorral együtt egy teflon serpenyőben, nagy lángon addig pároljuk amíg a gyümölcs össze nem esik, és a leve sziruposra nem sűrűsödik. Ha kész, egy tálba öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Amikor már teljesen kihűlt 6-8 kisebb pohár aljára kanalazzuk, és letakarva hűtőszekrényben megdermesztjük.
3. Két deci tejet lábasban fölforralunk. A maradék tejet a pudingporral meg a cukorral simára keverjük, majd a forró tejhez öntjük és kis lángon, folyamatosan kevergetve 2 percig főzzük. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. Mielőtt teljesen kihűlne, a zöldcitromok héját belereszeljük, levét pedig belefacsarjuk és jól összekeverjük. Az így elkészített pikáns krémet az eperkompótra kanalazzuk, kakaóporral meghintjük és 1-1 babapiskótával díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.