Kelben párolt fácánmell

Elkészítés módja
1. A fácánt félbehasítjuk, mellét levágjuk. Az utóbbit a combokkal együtt kicsontozzuk. A csontokat (a farháttal együtt) a megtisztított leveszöldséggel kb. 4 deci vízbe tesszük, a borókabogyóval meg az egész borssal fűszerezzük, a borral ízesítjük, megsózzuk, és kis lángon 30 percig főzzük.
2. A combokról lefejtett apróhúst merülőmixerrel pépesítjük. Finomra aprított petrezselyemmel és metélőhagymával, fehér borssal, gyömbérrel fűszerezzük, a zsemlemorzsát meg a tojást hozzáadjuk.
3. A kelleveleket enyhén sós vízzel leforrázzuk, jól lecsöpögtetjük, és kettőt-kettőt egymásra fektetünk úgy, hogy félig takarják egymást. Egy-egy fél fácánmellet ráteszünk, majd a fűszeres húspürével megkenjük, és a töltött káposztához hasonlóan a levelekbe csomagoljuk.
4. Spárgával körbekötjük, és az olaj meg a vaj keverékében körös-körül megpirítjuk. A konyakot ráöntjük, 2 deci, a csontokból főzött alaplevet rászűrünk, majd lefödve kb. 20 percig pároljuk. Közben, ha zsírjára sül, egy kevés levest mindig aláöntünk. Amikor kész, a kelben párolt fácánt deszkára emeljük, fölszeleteljük. Párolólevét egy kevés vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük, és a pecsenyét tálaláskor ezzel körülöntjük.
5. Burgonyapüré illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.