Kelben párolt fácánmell

Kelben párolt fácánmell recept
Hozzávalók
•  1 konyhakész fagyasztott fácán
•  fél csomó leveszöldség
•  4 szem borókabogyó
•  1 mokkáskanál egész fekete bors
•  1 dl fehérbor
• 
•  fél-fél csokor petrezselyem és metélőhagyma
•  őrölt fehér bors és gyömbér
•  1 evőkanál zsemlemorzsa
•  1 tojás
•  4 nagy kelkáposztalevél
•  2 evőkanál olaj
•  2-3 dkg vaj
•  0.2 dl konyak
•  1-2 mokkáskanálnyi étkezési kukoricakeményítő vagy liszt

Elkészítés módja

1. A fácánt félbehasítjuk, mellét levágjuk. Az utóbbit a combokkal együtt kicsontozzuk. A csontokat (a farháttal együtt) a megtisztított leveszöldséggel kb. 4 deci vízbe tesszük, a borókabogyóval meg az egész borssal fűszerezzük, a borral ízesítjük, megsózzuk, és kis lángon 30 percig főzzük.

2. A combokról lefejtett apróhúst merülőmixerrel pépesítjük. Finomra aprított petrezselyemmel és metélőhagymával, fehér borssal, gyömbérrel fűszerezzük, a zsemlemorzsát meg a tojást hozzáadjuk.

3. A kelleveleket enyhén sós vízzel leforrázzuk, jól lecsöpögtetjük, és kettőt-kettőt egymásra fektetünk úgy, hogy félig takarják egymást. Egy-egy fél fácánmellet ráteszünk, majd a fűszeres húspürével megkenjük, és a töltött káposztához hasonlóan a levelekbe csomagoljuk.

4. Spárgával körbekötjük, és az olaj meg a vaj keverékében körös-körül megpirítjuk. A konyakot ráöntjük, 2 deci, a csontokból főzött alaplevet rászűrünk, majd lefödve kb. 20 percig pároljuk. Közben, ha zsírjára sül, egy kevés levest mindig aláöntünk. Amikor kész, a kelben párolt fácánt deszkára emeljük, fölszeleteljük. Párolólevét egy kevés vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük, és a pecsenyét tálaláskor ezzel körülöntjük.

5. Burgonyapüré illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Kelben párolt fácánmell recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.