Kekszes szalámi
Elkészítés módja
1. A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét pedig kisebb darabokra törjük.
2. A vizet egy lábasba öntjük. A porcukrot, a kakaót és a vajat (vagy margarint) hozzáadjuk, kevergetés mellett 5-6 percig főzzük.
3. Lehúzzuk a tűzről, majd a rummal ízesítjük. A kétféle kekszet belekeverjük.
4. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, majd elsimítjuk benne a kekszes masszát. Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedhessen.
5. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot, majd a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.
Kekszes szalámi recepthez fűződő történet, jótanács
A kekszes masszát reszelt citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, durvára vágott mogyoróval vagy mandulával is ízesíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.