Kecskeméti barackpuding

Kecskeméti barackpuding recept
Hozzávalók
a zseléhez:
•  1 üveg 1 literes sárgabarackbefőtt leve (kb. 4 dl)
•  2 dl víz
•  4 evőkanál kristálycukor
•  3 dkg zselatinpor
•  0.3 dl barackpálinka
a töltéshez:
•  8 fél befőtt sárgabarack
•  8 szem hámozott mandula
•  6 dl tej
•  4 tojássárgája
•  5-6 evőkanál kristálycukor
•  3 evőkanál finomliszt vagy főzni való vaníliaízű pudingpor
•  2 dkg zselatinpor
•  6 dl habtejszín
a tálaláshoz:
•  1 kis üveg sárgabaracklekvár
•  0.3 dl barackpálinka

Elkészítés módja

1. A zseléhez a befőtt levét a vízzel, a cukorral és a zselatinporral 2-3 percig forraljuk, míg az utóbbi teljesen föl nem oldódik benne.

2. Amikor már csak langyos, a pálinkával ízesítjük és 8, egyenként kb. 2 decis egyszemélyes pudingformát kibélelünk (szaknyelven smizírozunk) vele. Ez úgy történik, hogy a formákat jeges vízbe állítjuk, a már csak langyos zselét beleöntjük, majd néhány másodperc múlva kiöntjük belőle, így a forma oldalára tapad egy kb. 2 milliméter vastagságú zseléréteg. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Ezután mindegyik aljára egy fél sárgabarack befőttet rakunk, amelyek magházának helyére 1-1 szem mandulát teszünk (ez legyen lefelé, mert akkor tálaláskor, amikor megfordítjuk, szépen látszik).

3. 5 deci tejet fölforralunk. A maradékot a tojássárgájával, a cukorral, a liszttel meg a zselatinnal elkeverjük. A forró tejhez öntjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt sűrű krém lesz belőle. A tejszínt kemény habbá verjük és a már csak langyos, de még nem kocsonyás tejes krémbe forgatjuk.

4. Ezután a pudingformákba töltjük, és tálalásig hűtőszekrényben dermesztjük. Végül a formákat néhány másodpercre meleg vízbe állítjuk, tartalmukat tányérra csúsztatjuk, és barackpálinkával hígított sárgabaracklekvárral körülöntjük.

Kecskeméti barackpuding recepthez fűződő történet, jótanács

Az a legnehezebb ebben a receptben, amikor a formákat olvasztott zselatinnal kell belülről bevonni. A jégre állítás nehezen kivitelezhető, ellenben van egy egyszerűbb megoldás: a pudingformákat 15-20 percre betesszük a mélyhűtőbe, így amikor beleöntjük a langyos zselatinos levet, pár pillanat alatt az oldalára tapad a kívánt 1-2 milliméteres réteg. Kis időre visszatesszük a hűtőbe, majd következhet a töltés.Készíthetjük úgy is, hogy a barackot kockákra, a mandulát félbevágjuk, és egy püspökkenyérformába szórjuk. A zselatinos levet ráöntjük, dermedni hagyjuk, majd rásimítjuk a tejszínes tölteléket is. Dermedni hagyjuk, végül vágódeszkára borítva fölszeleteljük.

A leírásban szereplő Kecskeméti barackpuding recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.