Kardamomos csokitorta mascarpónés bébinarancskompóttal

Elkészítés módja
1. A vajas piskótához az összes anyagot a robotgép táljába tettem és 3-as fokozaton addig kevertem, amíg krémszerű nem lett.(A kardamom fekete kis magját a héjából kikapartam és mozsárban összezúztam. Így került a tésztába.)
2. A csokoládét gőz felet felolvasztottam és amikor kihűlt hozzákevertem a margarint, a tojásokat, a vanília kikapart magját, a tejszínt, a cukort, rumaromát és a száraz anyagokat.
3. Vajazott, lisztezett tortaformába öntöttem és 190 fokon 35 percig sütöttem.
4. A Bébinarancsokat hosszába felvágtam, kiszedtem a magját, majd a barna cukorral és a reszelt gyömbérrel feltettem párolni a tűzre.
5. Amikor besűrűsödött, akkor hagytam kihűlni.
6. A kész tortalapot kivettem a formából és a krémsajtot a cukorral felvert tejszínhabbal és vanília kikapart magjával összekeverem és a tésztára kentem.
7. Erre került a bébinarancsos bevonat.
8. Elrendeztem a tetején és szép fényes zselés bevonatot kaptam.
9. Még langyosan kentem rá, mert különben megkötött volna és akkor már nem tudtam volna olyan könnyen kezelni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.