Karamellás szelet

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.
2. Ezután hozzáfogunk a karamell elkészítéséhez.
3. A 30 dkg cukrot megpirítjuk, majd fél liter tejben 4 evőkanál lisztet elkeverünk és hozzáadjuk a karamellhez.
4. Miután teljesen szétolvadt a cukor, a 20 dkg margarint beleteszünk és addig keverjük, míg el nem olvad.
5. Amikor készen van, még melegen megtöltjük vele a lapokat.
6. A tetejére fehér mázat készítünk, csokival díszítjük.
7. A fehér mázhoz a tojásfehérjét a cukorral, citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a tésztára és egy kis olvasztott csokival díszítjük.
Karamellás szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Másnap szeletelhető.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.