Karamellás-krémes szelet
Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hat egyenlő részre osztjuk.
2. Egy 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán, egyenként szép világosra kisütjük őket.
3. A kristálycukrot egy lábasban felolvasztjuk, szép aranybarnára megkaramellizáljuk, majd felöntjük 1 dl hideg vízzel, amihez hozzáöntünk 5 dl tejet is és felolvadásig kevergetjük.
4. A lisztet a vaníliás cukorral, és a megmaradt tejjel csomómentesre keverjük és a karamelles tejet besűrítjük vele.
5. A tűzről levéve hozzá keverjük a vajat.
6. Kissé kihűtjük a krémet, langyos állapotban a lapokat betöltjük vele úgy, hogy a felső lapra is kerüljön krém.
7. Egy alufóliával, vagy sütőpapírral letakarjuk és egy nehezéket teszünk rá.
8. Pár órát a hűtőben tartjuk lenyomva a súllyal.
9. Ezután a tészta széleit vékonyan körbevágjuk, és aprítógéppel morzsává zúzzuk, amit a krém tetejére hintünk.
Istenien néz ki Editke:)
Nagyon jól néz ki Editke,és milyen magas sütemény!Ez igen.