Kakaós szelet

Elkészítés módja
1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a szódabikarbónát és összekeverjük. Hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk benne. Beleszitáljuk a kakaóport és ezt is elkeverjük benne. Beletesszük a tojásokat és nagyjából elkeverjük, majd beleöntjük a tejet és most már összegyúrjuk teljesen.
2. Három egyforma méretű gombócot készítünk belőle. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Az első gombócot kinyújtjuk és egy kilisztezett tepsibe tesszük, majd kb. 10 perc alatt megsütjük. A maradék két gombócot is megsütjük és félretesszük.
3. A tésztalapokat letakarjuk konyharuhával, hogy ne száradjanak ki nagyon.
4. A krémhez a lisztet simára keverjük 2 dl tejjel, míg a maradék tejet felforraljuk. Ha felforrt a tej, beleöntjük a lisztes keveréket és sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Amikor a krém kihűlt hozzákeverjük a margarinos cukrot.
5. Egy tálcára tesszük az első tésztalapot, erre rákenjük a krém felét, majd a második lapot rátesszük, a krém másik felét rákenjük és végül befedjük a harmadik tésztalappal.
6. A felső lapot kissé megnyomkodjuk, ha megpuhultak a lapok csokimázzal vonjuk be.
Kakaós szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Én nem csokimázat tettem a tetejére hanem a krémből vettem el és azzal vontam be és olvasztott csókival díszítettem.
Köszönöm manócska! :)
Ez a sütid is nagyon szép.