Rácsos barackos-túrós sütemény

Elkészítés módja
1. A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt a hűtőből kivesszük.
2. A túrót a kétféle cukorral, a citrom héjjal meg a tojással összekeverjük.
Az egyik leveles tésztát 10x10 centis lapokra vágjuk, a túrótölteléket a közepére halmozzuk, a lecsöpögtetett barackot a tetejére nyomjuk.3. A másik leveles tésztát lisztezett deszkára fektetjük, majd 10x10 centis lapokra vágjuk Ezeket a lapokat, egy úgynevezett tésztarácsozóval átgurítjuk.
4. A rácsozott tésztát kissé széthúzzuk, majd a töltelékre fektetjük, a széleket pedig jól lenyomkodjuk.
5. Az így elkészített tésztát sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, tetejét felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben 180°C on kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Rácsos barackos-túrós sütemény recepthez fűződő történet, jótanács
Ha nincs tésztarácsozónk, akkor egyszerűen vágjunk csíkokat a tésztából, és a csíkokat rács-szerűen helyezzük a töltelékre.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.