Kakaós és karamellás muffin

Elkészítés módja
1. A kakaóshoz a lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk. A tejet beleöntjük, jól kikeverjük.
2. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a tésztával a háromnegyedükig megtöltjük. Tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
4. A karamelláshoz egy közepes muffinsütő mélyedéseit papírkosárral kibéleljük. A puha (szobahőmérséklerű) vaj és cukor felét 10 deka durvára vágott dióval kikeverjük, a kosárkák aljára adagoljuk.
5. A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a maradék 8 deka dióval összeforgatjuk. A tojást a cukor másik felével és a vaníliás cukorral, elektromos habverővel 2-3 perc alatt jó habosra keverjük. A maradék puha vajat és a kefirt hozzáadjuk, majd belekanalazzuk a lisztes keveréket is.
6. A forma mélyedéseibe, a dióra töltjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket megfordítva, rácsra rakjuk. A papírkosarat leszedjük róluk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.