Kakaós és karamellás muffin

Kakaós és karamellás muffin recept
Hozzávalók
a kakaóshoz:
•  22 dkg finomliszt
•  1 dl (kb.4.5 dkg) keserű kakaópor
•  1 csomag (12 gramm) sütőpor
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  fél mokkáskanál só
•  1 tojás
•  15 dkg (kb.1.5 dl) kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  12 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2.4 dl tej
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a karamelláshoz:
•  25 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  26 dkg kristálycukor
•  18 dkg dió
•  20 dkg finomliszt
•  5 dkg zabpehely
•  1 csomag sütőpor
•  fél kiskanál szódabikarbóna
•  1 kiskanál őrölt fahéj
•  1 tojás
•  1 csomag vaníliás cukor
•  2.5 dl kefir

Elkészítés módja

1. A kakaóshoz a lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk. A tejet beleöntjük, jól kikeverjük.

2. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a tésztával a háromnegyedükig megtöltjük. Tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk.

3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.

4. A karamelláshoz egy közepes muffinsütő mélyedéseit papírkosárral kibéleljük. A puha (szobahőmérséklerű) vaj és cukor felét 10 deka durvára vágott dióval kikeverjük, a kosárkák aljára adagoljuk.

5. A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a maradék 8 deka dióval összeforgatjuk. A tojást a cukor másik felével és a vaníliás cukorral, elektromos habverővel 2-3 perc alatt jó habosra keverjük. A maradék puha vajat és a kefirt hozzáadjuk, majd belekanalazzuk a lisztes keveréket is.

6. A forma mélyedéseibe, a dióra töltjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket megfordítva, rácsra rakjuk. A papírkosarat leszedjük róluk.

A leírásban szereplő Kakaós és karamellás muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept, karamell, kakaós muffin) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.