Szilvás, túrós muffin
Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel 3 perc, majd a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal), az áttört túróval és a tejföllel dolgozzuk össze. A sütőporos liszttel és a kimagozott, 1,5 centis kockákra vágott szilvával összekeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A szilvás, túrós masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.