Kacsamájjal töltött kacsamell

Kacsamájjal töltött kacsamell recept
Hozzávalók
•  egy hízott kacsa mindkét melle egyben sok bőrrel
•  egy hízott kacsamáj
• 
•  frissen őrölt fekete bors

Elkészítés módja

1. Ehhez a recepthez olyan kacsamellre van szükség, amin nemcsak a mellhez tartozó bőr van rajta, hanem a többi is, egészen a hátáig, mert így tudjuk majd megtölteni a mellet úgy, hogy a bőr teljesen körbeérje. Ehhez a konyhakész kacsa lábait egy kicsit hátrafelé húzzuk, lefelé nyomjuk, és lekanyarítjuk. A szárnyakat egy kissé előrehúzva vágjuk le. Ezután a mellet a gerincről úgy vágjuk le, hogy a lehető legtöbb bőr maradjon rajta. Ekkor a mellet a bőrös oldalával lefelé fektetjük, és belülről úgy filézzük ki, hogy szépen egyben maradjon. A két fél mellett ezután középről indulva lapjában úgy vágjuk be, hogy a húst kihajthassuk a bőrre. Így lesz egyforma a hús vastagsága mindenhol. Ha szükséges, egy kicsit ki is klopfolhatjuk. Közben a mellfiléből minden int óvatosan kivágunk. Kissé megsózva, megborsozva félretesszük.

2. A kacsamájat félbevágjuk, kierezzük, majd úgy illesztjük egymáshoz, hogy minél hengeresebb formája legyen. Egy folpackba csomagoljuk, majd két tenyerünkkel addig sodorgatjuk, míg szép henger alakú nem lesz. (Kis időre hűtőbe is betehetjük, hogy a formáját jobban megtartsa.) Ezután kicsomagoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, a mellfilé közepére — pont oda, ahol a két fél mellfilé találkozik — tesszük. A kacsamellet és a bőrt úgy hajtjuk rá a májra, hogy éppen összeérjenek fölötte, majd tűvel cérnával összevarrjuk. Az így előkészített töltött kacsamellet két tenyérrel kissé meghengergetjük, majd vékony spárgával, sonkakötözéssel megkötjük. A biztonság kedvéért még sonkahálóba is tesszük. A két végén összefogjuk a zsíros bőrt, és spárgával szorosra kötjük. Vákuumzacskóba zárjuk, és hűtőszekrénybe tesszük 1 napra.

3. Főzéskor zacskóstul sous vide hőkezelő edénybe (vízsütő) tesszük, és 75 ºC-on 30 percig, majd 70 ºC-on 1 órán át főzzük. Ezalatt az 1,5 óra alatt a hűtőből közvetlen a forró vízbe tett hús, pontosabban a máj közepe 51 ºC-os lesz, így tökéletes.

4. Házi sokkoló híján azonnal jeges vízbe tesszük, hogy mihamarabb lehűljön. Hűtőszekrényben, 1-3 ºC közt 1-2 hétig gond nélkül eltartható.

5. Kicsomagoljuk, majd még a sonkahálóval rajta egy teflonserpenyőbe tesszük, és saját zsírjában körös-körül szép pirosra sütjük. Lecsöpögtetve hűtőszekrénybe tesszük.

6. Másnap megszabadítjuk a sonkahálótól, a kötözéstől és a varrástól, majd 1-1,5 centi vastag szeletekre vágjuk. Balzsamecettel és olívaolajjal meglocsolt salátával valamint pirítóssal tálaljuk.

A leírásban szereplő Kacsamájjal töltött kacsamell recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.