Juhtúrós, csülkös pogácsa

Elkészítés módja
1. A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, és a puha margarint elmorzsoljuk benne. Megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a juhtúróval, a tojás sárgájával meg annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy az edény falától elváljon.
2. A főtt füstölt csülköt apróra vágjuk, a tésztába dolgozzuk, majd letakarjuk és meleg helyen kb. 50 percen át kelesztjük.
3. Meglisztezett gyúrólapon 2,5-3 centi vastagságúra ellapítjuk és egy meglisztezett, 4-5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk – de nem túl szorosan, hogy legyen helyük megnőni –, majd a tetejüket félig felvert tojásfehérjével lekenjük. Meleg helyen 40-45 percig kelesztjük.
4. Ezután előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 16 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.