Juhsajtos, olajbogyós muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral, a sóval és az összemorzsolt zöldfűszerekkel (ha frisseket használunk, akkor kétszer annyi kell, amit apróra vágunk) összeforgatjuk.
2. A tojást az olajjal, a joghurttal és a tejjel felverjük, a fűszeres liszttel összekeverjük. A juhsajtot 4-5 milliméteres kockákra, az olajbogyót negyedekbe vágjuk, óvatosan a masszába dolgozzuk. Azért csak a végén, hogy ne törjön össze.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A juhsajtos, olívabogyós masszával a háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.