Hawaii muffin
Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A sonkát és a lecsöpögtetett ananászt kb.0,5 centis kockákra vágjuk.
2. A tojást kissé felverjük, majd az olajjal és a tejföllel összekeverjük. A lisztet beleszórjuk, a fölaprított hozzávalókat is hozzáadjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedésit margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. A legjobb, ha a tetejüket egy nedves kanállal elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC, légkeveréses sütőben 170 ºC) kb.20 percig sütjük.
4. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.