Olaszos muffinok

Olaszos muffinok recept
Hozzávalók
az olaszos muffinhoz:
•  10 dkg olasz szalámi
•  1 kicsi édes zöldpaprika
•  1 korong (12.5 dkg) mozzarella sajt
•  1 apró vöröshagyma
•  1 gerezd fokhagyma
•  30 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  fél kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  fél mokkáskanál morzsolt origano
•  4 dkg reszelt parmezán sajt
•  1 tojás
•  0.75 dl olívaolaj
•  10 dkg sűrített paradicsom
•  2 dl natur joghurt vagy kefir
a tetejére:
•  5 dkg ementáli sajt
a forma kikenéséhez:
•  2 evőkanál olívaolaj
a parmezános fűszeres muffinhoz:
•  fél csokor petrezselyem
•  1-1 ág bazsalikom
•  kakukkfű és rozmaring
•  25 dkg finomliszt
•  8 dkg apróra reszelt parmezán sajt
•  1 csomag sütőpor
•  1 evőkanál kristálycukor
•  1 mokkáskanál só
•  2 tojás
•  8 dkg sütőmargarin vagy vaj
•  3 dl natúr joghurt vagy kefir
a forma kikenéséhez:
•  sütőmargarin vagy vaj 

Elkészítés módja

1. Az olaszos muffinhoz a szalámi bőrét lehúzzuk, a mozzarellát lecsöpögtetjük, a paprikát kicsumázzuk, majd mindezeket kis kockára (kb. 4 milliméteres) vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk.

2. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal, az origanoval, a parmezánnal és a fölaprított hozzávalókkal összeforgatjuk. A tojást az olívaolajjal, a sűrített paradicsommal és a joghurttal fölverjük, azután a lisztes keverékkel összedolgozzuk.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A szalámis, fűszeres masszával a háromnegyedükig töltjük. A tetejüket reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

4. A parmezános, fűszeres muffinhoz a petrezselymet, a bazsalikom-, a kakukkfű és a rozmaring szárról lecsipkedett leveleivel együtt apróra vágjuk. A liszttel, a parmezánnal, a sütőporral, a cukorral és a sóval összeforgatjuk. A tojást a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal és a joghurttal kikeverjük, majd az előzőekkel összedolgozzuk.

5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A parmezános, fűszeres masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

A leírásban szereplő Olaszos muffinok recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.