Olaszos muffinok
Elkészítés módja
1. Az olaszos muffinhoz a szalámi bőrét lehúzzuk, a mozzarellát lecsöpögtetjük, a paprikát kicsumázzuk, majd mindezeket kis kockára (kb. 4 milliméteres) vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal, az origanoval, a parmezánnal és a fölaprított hozzávalókkal összeforgatjuk. A tojást az olívaolajjal, a sűrített paradicsommal és a joghurttal fölverjük, azután a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A szalámis, fűszeres masszával a háromnegyedükig töltjük. A tetejüket reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
4. A parmezános, fűszeres muffinhoz a petrezselymet, a bazsalikom-, a kakukkfű és a rozmaring szárról lecsipkedett leveleivel együtt apróra vágjuk. A liszttel, a parmezánnal, a sütőporral, a cukorral és a sóval összeforgatjuk. A tojást a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal és a joghurttal kikeverjük, majd az előzőekkel összedolgozzuk.
5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A parmezános, fűszeres masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.