Joghurtos, kókuszos muffin

Elkészítés módja
1. Ehhez a recepthez kis poharas joghurtot használunk, aminek a tartalmát egy tálba töltjük. A poharakat kimossuk, kitörölgetjük, a továbbiakban ez szolgál mérőeszközül.
2. A tojást a kétféle cukorral együtt a joghurthoz adjuk, kikeverjük. Ezután kerül bele az olaj és a mazsola. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a joghurtos massza kb. kétharmadát beletöltjük. Ezt kókuszreszelékkel meghintjük és a maradék masszával befedjük. Igazából a tésztájába is keverhetnénk a kókuszt, de így szép márványos lesz a teteje, ahogy felhasad, és imitt-amott kibukkan alóla a kókusz.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.