Kétszínű muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliaaromával egy tálba rakjuk, majd elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra, krémesre keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) hozzáadjuk, majd kanalanként beledolgozzuk a lisztes keveréket is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Ezután elfelezzük, az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A masszával háromnegyedükig töltjük úgy, hogy mindegyikbe fele-fele arányban kerüljön a sötét illetve a világos massza, de nem egymásra, hanem egymás mellé. A tetejükre 1-1 fél diógerezdet rakunk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.