Joghurtos, barackos szelet

Elkészítés módja
1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten fölengedjük, majd enyhén meglisztezett gyúrólapon kb. 30x36 centis lappá nyújtjuk. Egy tepsibe tesszük, előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb.20 perc alatt ropogósra sütjük.
2. A barackbefőttet jól lecsöpögtetjük, cikkekre vágjuk, majd a rummal összeforgatva félrerakjuk.
3. A tej kétharmadát fölforraljuk. A többit a pudingporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a zselatinnal simára dolgozzuk, a forró tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már csak langyos, a joghurtot és a lecsöpögtetett barack rumos levét is hozzáadjuk.
4. Egy püspökkenyér formát folpackkal kibélelünk. A sült tésztát 3 akkora lapra vágjuk, amekkorák a formába férnek. Egyet rögvest bele is teszünk. A joghurtos krém felét rásimítjuk, amibe a barack felét belenyomkodjuk. Erre ismét tészta kerül, majd a maradék krém és barack. A harmadik tésztalappal befedjük. Hűtőszekrényben egy éjjelen át dermesztjük.
5. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a folpackot lefejtjük róla. A tetejére porcukrot szitálunk, majd a tésztát forró vízbe mártott késsel kb. ujjnyi vastagon fölszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.