Húsgombócok mexikói stílusban
Elkészítés módja
1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, mindkettőt finomra vágjuk, majd a megforrósított olajon megfuttatjuk. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, azután a darált hússal, a konzervzöldséggel (a levét is hozzáadva), a tojással és az Erős Pistával összedolgozzuk, megsózzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy se túl híg, se túl kemény ne legyen. 10-15 percre félretesszük, hogy a morzsa egy kicsit megduzzadhasson.
2. Megnedvesített kézzel 5-6 centi átmérőjű gombócokat formálunk belőle. Egy széles lábasban kb. 1 liter vizet forralunk, megsózzuk, a gombócokat belerakjuk. Kis lángon kb. 25 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiemeljük.
3. A mártáshoz az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, először a sűrített paradicsomot, azután a lisztet pirítjuk meg rajta. Ez 2-3 perc. A gombócok főzőlevének háromnegyedét rászűrjük, kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Enyhén megsózzuk, a csiliporral tüzesítjük, a cukorral ízesítjük. Ha túl sűrűnek találnánk, a húsgombóc főzőlevéből adhatunk még hozzá.
4. A mártást megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük, végül a gombócokat megforrósítjuk benne.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.