Hentes tokány

Elkészítés módja
1. A lapockát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk.
2. A hagymát apróra vágjuk, míg a fokhagymát áttörjük.
3. A szalonnát apróbb darabokra szeleteljük.
4. Egy nagyobb serpenyőben zsíron a szalonnát kissé megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, meg a fokhagymát és kevergetve világosra dinszteljük őket. Ezután rátesszük a húscsíkokat és fedő alatt elkezdjük párolni. Kevergetve saját levében főzzük, ha elfőné egy kevés vízzel, vagy húsleveslével pótoljuk. Menet közben sózzuk, borsozzuk és a paradicsompürét is hozzákeverjük.
5. A sütés vége felé hozzákeverjük az uborkacsíkokat és 1-2 perc alatt készre főzzük.
6. Nokedlivel körítve tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.