Harulya
Elkészítés módja
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. Ezután finomra reszeljük, a tojásokat beleütjük, megsózzuk, megborsozzuk és a liszttel összedolgozzuk. Akkor jó, ha sűrű palacsintatészta lesz belőle; ha hígabb, egy kevés lisztet még keverjünk bele.
2. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a burgonyás masszába dolgozzuk, majd letakarva kb. 1 órán át állni hagyjuk. Palacsintasütőben a hagyományos módon olajon egy kicsit vastagabb palacsintákat sütünk belőle.
3. Önálló, olcsó és laktató étel. Burgonya helyett nyáron csillagtökből is készíthetjük, így puhább és még finomabb lesz.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.