Grillezett polenta pesztóval

Elkészítés módja
1. A vizet a sóval fölforraljuk. A darát beleszórjuk. Kevergetve, kis lángon 4-5 percig főzzük. A tűzről levéve, lefedve 10 percig duzzadni hagyjuk. Egy közepes tepsit kivajazunk, a többi vajat a kukoricához adjuk. A masszát kétujjnyi vastagon a tepsibe simítjuk, kb. 2 óra alatt hűlni hagyjuk, ezalatt megszilárdul.
2. Ezután tetszőleges formájúakra vágjuk, a fele olajjal megkenjük és közepesen forró grillsütőben kb. 8 percig sütjük. A pesztóval leöntve kínáljuk.
3. Utóbbi úgy készül, hogy a száráról lecsipkedett bazsalikomlevelet a fenyőmaggal meg a megtisztított fölszeletelt fokhagymával, merülőmixerrel nem teljesen pépesre fölaprítjuk. A maradék olajat meg a sajtot belekeverjük, kissé megsózzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.