Halnyárs orlyi módra
Elkészítés módja
1. A halat kétcentis kockákra, a szalonnát meg a lehéjazott vöröshagymát hasonló méretű de vékonyabb szeletekre vágjuk. A halat a sóval és a Piros Arannyal bedörzsöljük. Az így előkészített hozzávalókat váltakozva 4 kihegyezett hurkapálcára (vagy nyársra) húzzuk úgy, hogy a végeikre hal kerüljön, majd a lisztben meghempergetjük.
2. A tésztához a lisztet a sörrel, a tojássárgájával meg az olajjal simára keverjük, megsózzuk, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
3. A nyársakat a sörös tésztába mártjuk, és bő, forró olajban kb. 8 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy nyársakat fokozatosan engedjük a forró olajba, mert így nem ragadnak le az edény aljára. Persze ehhez az is kell, hogy az olaj megfelelően forró legyen. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy a sörös masszából parányit belecsurgatunk. Ha sülni kezd, hozzáláthatunk a munkához.
4. Amikor körös-körül szépen megpirult, jól lecsöpögtetjük, a hurkapálcát óvatosan kihúzzuk belőle, és a halnyársat (ami közben egy tömbbé sült össze) ujjnyi vastagon ferdén fölszeleteljük. Párolt zöldség, burgonyaropogós vagy rizibizi illik hozzá köretnek, de a tartármártást se feledjük el mellőle.
Halnyárs orlyi módra recepthez fűződő történet, jótanács
Aki nem szereti a sört, a hal bundázásához való tésztát tejjel vagy akár vízzel is készítheti.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.