Halnyárs orlyi módra

Halnyárs orlyi módra recept
Hozzávalók
•  50 dkg szálka és bőr nélküli halfilé (harcsa- afrikai harcsa- fogas- süllő- tengeri hal stb.)
•  12 dkg vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
•  1 közepes vöröshagyma
•  fél kiskanál só
•  fél kiskanál csípős Piros Arany (aki nem szereti a csípőset annak csemege Piros Arany)
•  5 dkg finomliszt
a tésztához:
•  20 dkg finomliszt
•  2 dl világos sör
•  2 tojás
•  2 evőkanál olaj
•  1 csapott mokkáskanál só
a sütéshez:
•  bő olaj

Elkészítés módja

1. A halat kétcentis kockákra, a szalonnát meg a lehéjazott vöröshagymát hasonló méretű de vékonyabb szeletekre vágjuk. A halat a sóval és a Piros Arannyal bedörzsöljük. Az így előkészített hozzávalókat váltakozva 4 kihegyezett hurkapálcára (vagy nyársra) húzzuk úgy, hogy a végeikre hal kerüljön, majd a lisztben meghempergetjük.

2. A tésztához a lisztet a sörrel, a tojássárgájával meg az olajjal simára keverjük, megsózzuk, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.

3. A nyársakat a sörös tésztába mártjuk, és bő, forró olajban kb. 8 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy nyársakat fokozatosan engedjük a forró olajba, mert így nem ragadnak le az edény aljára. Persze ehhez az is kell, hogy az olaj megfelelően forró legyen. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy a sörös masszából parányit belecsurgatunk. Ha sülni kezd, hozzáláthatunk a munkához.

4. Amikor körös-körül szépen megpirult, jól lecsöpögtetjük, a hurkapálcát óvatosan kihúzzuk belőle, és a halnyársat (ami közben egy tömbbé sült össze) ujjnyi vastagon ferdén fölszeleteljük. Párolt zöldség, burgonyaropogós vagy rizibizi illik hozzá köretnek, de a tartármártást se feledjük el mellőle.

Halnyárs orlyi módra recepthez fűződő történet, jótanács

Aki nem szereti a sört, a hal bundázásához való tésztát tejjel vagy akár vízzel is készítheti.

A leírásban szereplő Halnyárs orlyi módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.