Hallabdák burgonyahálóban

Hallabdák burgonyahálóban recept
Hozzávalók
a hallabdákhoz:
•  50 dkg bőr- és szálkamentes pontyfilé (kb. 60 dkg bőrös filé kell hozzá)
•  1 csapott kiskanál só
•  fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
•  fél csokor petrezselyem
•  4 evőkanál zsemlemorzsa
•  3 tojásfehérje
a burgonyahálóhoz:
•  80 dkg burgonya
• 
•  3 tojássárgája
•  fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
•  késhegynyi őrölt fekete bors
a tepsi kikenéséhez:
•  2 dkg vaj
a díszítéshez:
•  paradicsom

Elkészítés módja

1. A körethez a burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Még melegen meghámozzuk, áttörjük. Amikor kihűlt, 1 mokkáskanál sóval ízesítjük, a tojások sárgáját beledolgozzuk, a szerecsendióval meg a borssal fűszerezzük.

2. Közben a halhúst kétszer ledaráljuk. Ha bőrös, akkor azt előbb lefejtjük róla, majd a nagyobb szálkákat is kiszedjük. Az apróbbak a darálással eltűnnek, így akár kisebb gyerekek is biztonsággal ehetnek a fogásból. A darált halhúst megsózzuk, a szerecsendióval meg a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, a zsemlemorzsát hozzáadjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.

3. Nedves kézzel 16 diónyi gömböt formálunk belőle, amit egy közepes, kivajazott tepsibe rakosgatunk. A burgonyás masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és a gombócok közé nyomjuk, de a tetejükre is juthat belőle.

4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 15 percig sütjük. Ezalatt a burgonya teteje kissé megpirul, a halgombócok pedig átsülnek. Paradicsom cikkekkel díszítve tálaljuk.

Hallabdák burgonyahálóban recepthez fűződő történet, jótanács

Ponty helyett másféle halfilével is készíthetjük, lehet például harcsa, pisztráng, fogas, tengeri hal.

A leírásban szereplő Hallabdák burgonyahálóban recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.