Afrikai harcsa gombabundában
Elkészítés módja
1. A harcsafilét kisujjnyi csíkokra vágjuk és a fele ételízesítő porral bedörzsöljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A gombát valamint a hagymát elfelezzük, és a fokhagymával meg a petrezselyemmel együtt nagyon finomra vágjuk. (Az is jó, ha a sütéshez szánt olajból 1-2 evőkanálnyit hozzáöntünk és merülőmixerrel nagyon apróra vágjuk, de ne pépesítsük!)
2. Megborsozzuk, a maradék ételízesítőt és a felvert tojásokat hozzáadjuk, majd annyi - kb. 5 evőkanál - lisztet keverünk bele, hogy sűrű, palacsintatészta-szerű masszát kapjunk.
3. A halat a maradék lisztben meghempergetjük, a gombás-lisztes keverékbe forgatjuk, végül bő, forró olajban oldalanként kb.3-3 perc alatt megsütjük. Papírszalvétára szedve a felesleges olajat leitatjuk róla. Rizibizi illik köretnek hozzá, egy kis tartármártás kíséretében.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.