Hagymás rizs
Elkészítés módja
1. A hagymát felkockázzuk, olajon barnára sütjük.
2. A sót vízbe rakjuk, négy csésze vizet ráöntünk, belerakjuk a felkockázott paradicsomot. Fedő alatt felforraljuk. Amikor a víz forr, mehet bele rizs.
3. Néha megkavarjuk, amíg a rizs meg nem puhul.
Hagymás rizs recepthez fűződő történet, jótanács
Az egyiptomi módra készített afrikai harcsához nagyon jól illik. A hagymának kimondottan barnának kell lennie, nem elég üvegesre pirítani. Teflonos edényben nem ég oda, állandó kevergetéssel nyugodtan elkészíthető.
Igen, nagyon finom, de fontos, hogy barnára kell sütni a hagymát (persze nem odaégetni), mert különben nem jön ki az íze és illata olyan jól.
A hagymától biztos finom az íze. El is mentem.