Gombakrémleves
Elkészítés módja
1. Megtisztítjuk a gombákat. Kb. 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit felszeleteljük.
2. A vöröshagymát felaprítjuk, majd olajon dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük 1 liter vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk és 10 percig főzzük.
3. Közben a félretett gombafejeket felszeleteljük és vajban barnára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
4. A gombalevest botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, újra felforraljuk, majd belekeverjük a pirított gombákat. Petrezselyem zöldjével megszórjuk, díszítjük.
Gombakrémleves recepthez fűződő történet, jótanács
Ha sűrűbbre készítjük a levest, gombaszósz formájában hús vagy köret mellé is kitűnő fogás lehet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.