Gombafasírt, francia burgonyasalátával

Elkészítés módja
1. A gombát tisztítsuk meg, és daraboljuk fel minél apróbbra. A zsömlét áztassuk tejbe. A hagymát aprítsuk fel és serpenyőben kevés vajon, vagy olívaolajon pároljuk meg a fokhagymával együtt, majd adjuk hozzá a gombát, és főzzük addig, amíg meg nem puhul. Ha ezzel készen vagyunk, vegyük le a tűzről, tegyük egy tálba és fűszerezzük ízlésünknek megfelelően.
2. Egy botmixerrel menjünk át rajta egyszer, nem kell, hogy pépes legyen, de így könnyebb lesz vele dolgozni. Ezután adjuk hozzá a tejbe áztatott zsömlét, üssük rá a tojást, ha valamelyik összetevő eddig kimaradt, azt még tegyük bele, majd dolgozzuk össze az egészet (Akkor jó, ha formálható, lágy masszát kaptunk). A masszából formáljunk kis fasírtokat, hempergessük meg a zsemlemorzsában, majd süssük ki bő olajban, vagy sütőpapírra téve, tepsiben.
3. A gombás fasírthoz köretnek kiváló a francia burgonyasaláta, amit úgy kell elkészíteni, hogy héjában meg kell főzni személyenként 2 db közepes nagyságú burgonyát. Miközben fő a burgonyánk, készítsük el a dresszinget: 2 dl olívaolajhoz adjunk hozzá 1 evőkanál málna, vagy egyéb borecetet és 1 kiskanál mustárt. Fűszerezzük kakukkfűvel és kaporral. Keverjük jól össze. A főtt burgonyáról szedjük le a héját, vágjuk karikákra, vagy kockára, sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük el egy salátástálban és locsoljuk meg a dresszinggel. Adhatunk hozzá csemegeuborkát is. Rendkívül finom egytálétel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.