Glutén- és tejmentes rózsakalács

Elkészítés módja
1. Az élesztőt egy deciliter cukros tejbe felfuttatjuk.
2. A lisztet, tojást, olvasztott margarint, vaníliás cukrot, cukrot és sót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, jól összedolgozzuk és 30 percig kelesztjük.
3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, 8 cikkre vágjuk, olvasztott margarinnal jó vastagon lekenjük, majd a felét jó vastagon megszórjuk kakaóporral, a másik felét darált dióval. Rózsa formába feltekerjük és sütőpapírral bélelt, kerek sütőformába rakjuk őket.
4. A tetejét tejes tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben 170 fokon 25 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.