Fűszeres pulykatekercs

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, deszkára fektetjük, majd egy éles késsel lapjában bevágva kiterítjük. Kissé kiverjük, megformázzuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A bazsalikomot megmossuk, fölaprítjuk, majd a zúzott fokhagymával meg az olajjal összekeverjük. A fűszerkeveréket a pulykamellre kenjük, majd a húst szorosan föltekerjük. Kötözőspárgával szorosan átkötözzük. Kívül is besózzuk.
2. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát félfőre szeljük, a fokhagymát egészben hagyjuk. Az előkészített zöldségeket a sütőzacskóba töltjük, a kakukkfűvel együtt, majd a hústekercset a zöldségek tetejére rakjuk. A bort és a vizet aláöntjük, a sütőzacskó száját bezárjuk, majd az egészet egy tepsire emeljük.
3. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180°C; légkeveréses sütőben 165°C)) kb. 50 percig sütjük.
4. A sütés vége előtt, a sütőzacskó tetejét kinyitjuk, és a húst így sütjük készre.
5. A pulykatekercset a sütőzacskóból tálra emeljük, félre tesszük. A zöldségeket egy lábasba töltjük, a kakukkfű ágakat kivesszük belőle, majd merülő mixerrel pürésítjük. Kis lángon fölforraljuk, majd a tűzről lehúzva a tejszínt belekeverjük, Kissé megsózzuk, megborsozzuk.
6. Tálaláskor a pecsenyéről a kötöző spárgát eltávolítjuk, majd kissé ferdén ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A zöldségpürével és párolt zöldségekkel kínáljuk.
Fűszeres pulykatekercs recepthez fűződő történet, jótanács
Aki szereti a fűszerkeverékbe tehet egy kis csípős paprikakrémet is, ettől még pikánsabb íze lesz a pecsenyének.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.