Fóliában sült harcsa, joghurtos kapros zöldbabbal

Fóliában sült harcsa,  joghurtos kapros zöldbabbal recept
Hozzávalók
•  50 dkg bőr és szálka nélküli harcsafilé
• 
•  őrölt fehér bors
•  frissen őrölt színes bors
•  pár csepp citromlé
•  pár csepp olaj (lehet olíva is)
a körethez:
•  50 dkg roppanósra főtt zöldbab (fagyasztott is lehet)
•  1- 2 evőkanál olaj (olíva is lehet)
•  2 kis pohár (2x150 gramm) natúr joghurt
• 
•  egy kis csokor kapor

Elkészítés módja

1. A halat 4 szeletre vágjuk, megsózzuk, a kétféle borssal fűszerezzük, pár csepp citromlével és olajjal meglocsoljuk, összeforgatjuk. Egyenként vastag alufóliába csomagoljuk. Így pácoljuk 20-30 percen át.

2. A pácolt, fóliába csomagolt halszeleteket grillrácsra rakva, közepesen erősen izzó parázs fölött kb. 10 percig sütjük.

3. Közben egy serpenyőt vagy lábast teszünk a hal mellé, olajat öntünk bele, és megforrósítjuk rajta a zöldbabot. A lecsöpögtetett joghurtot enyhén megsózzuk, a fölaprított kaporral fűszerezzük.

4. Tálaláskor a halat a fóliából kicsomagolva tányérra rakjuk, a forró zöldbabot melléhalmozzuk, és a kapros joghurttal meglocsoljuk.

A leírásban szereplő Fóliában sült harcsa, joghurtos kapros zöldbabbal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.