Fetás-sonkás és fokhagymás-sonkás muffin

Fetás-sonkás és fokhagymás-sonkás muffin recept
Hozzávalók
a fetás sonkáshoz:
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál só
•  2 tojás
•  2 dl natur joghurt
•  2 evőkanál tejföl
•  6 dkg sütőmargarin vagy vaj
•  10 dkg feta sajt
•  10 dkg gépsonka
a forma kikenéséhez:
•  sütőmargarin vagy vaj
a fokhagymás sonkáshoz:
•  5 gerezd fokhagyma
•  fél csokor petrezselyem
•  fél csokor metélőhagyma
•  1 kis vöröshagyma
•  10 dkg főtt füstölt sonka
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  fél mokkáskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 tojás
•  0.5 dl olaj (olíva is lehet)
•  2.5 dl tej
•  10 dkg reszelt sajt
a forma kikenéséhez:
•  2 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A fetás sonkáshoz a lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, a joghurttal, a tejföllel és az olvasztott margarinnal elhabarjuk. A fetát és a sonkát apró (3-4 milliméteres) kockákra vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat fakanállal úgy keverjük össze, hogy a fetát csak a végén adjuk hozzá, hogy ne törjön.

2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fetás, sonkás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

3. A fokhagymás sonkáshoz a fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk.A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olajjal és a tejjel fölverjük, majd a sütőporos liszttel, a fölaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük.

4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A maradék sajtot a tetejükre szórjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

A leírásban szereplő Fetás-sonkás és fokhagymás-sonkás muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.