Fetás-sonkás és fokhagymás-sonkás muffin

Elkészítés módja
1. A fetás sonkáshoz a lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, a joghurttal, a tejföllel és az olvasztott margarinnal elhabarjuk. A fetát és a sonkát apró (3-4 milliméteres) kockákra vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat fakanállal úgy keverjük össze, hogy a fetát csak a végén adjuk hozzá, hogy ne törjön.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fetás, sonkás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
3. A fokhagymás sonkáshoz a fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk.A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olajjal és a tejjel fölverjük, majd a sütőporos liszttel, a fölaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A maradék sajtot a tetejükre szórjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.