Burgonyás, sajtos muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet, a burgonyapüré-pelyhet, a reszelt sajtot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az apróra vágott metélőhagymát, a szerecsendiót, a borsot és a paprikát tálban összeforgatjuk.
2. Egy nagyobb tálban a tojást a tejjel, az olajjal és a tejföllel jól kikeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a lisztes-sajtos keveréket is. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk, majd a reszelt sajttal behintjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.