Fekete-erdei falatkák

Elkészítés módja
1. A piskóta lapot lapjában félbevágjuk. Az alsó felét az eperlekvárral megkenjük, majd a tetejét ráillesztjük. Kerek pogácsaszaggatóval kis falatkákat szúrunk ki belőle.
2. A gyümölcskeveréket szobahőmérsékleten fölengedjük, lábasba töltjük, majd a cukorral és a vízzel fölforraljuk, a fahéjjal fűszerezzük. A keményítőt kevés hidegvízzel elkeverjük és a gyümölcsöt ezzel sűrítjük.
3. A habporból a tejjel kemény habot verünk, majd egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük.
4. Tálaláskor a falatkák tetejét az olvasztott csokoládéval megkenjük, majd tányérra rakjuk. Tetejüket tejszínhabbal díszítjük, a gyümölcsmártást pedig köré öntjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.