Fehér-fekete és fekete fehér muffin

Fehér-fekete és fekete fehér muffin recept
Hozzávalók
a fehér-feketéhez:
•  27 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  fél kiskanál szódabikarbóna
•  2 tojás
•  17 dkg kristálycukor
•  1 dl olaj
•  2.8 dl főzőtejszín
•  1 csomag vaníliás cukor
•  fél csomag (2 dkg) főzni való csokoládé ízű pudingpor
•  0.6 dl tej
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
•  1.5 dl habtejszín
a fekete-fehérhez:
•  25 dkg finomliszt
•  2 evőkanál keserű kakaópor
•  1 csomag sütőpor
•  fél kiskanál szódabikarbóna
•  1 tojás
•  12 dkg kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  0.8 dl olaj
•  2.5 dl tejföl
•  0.75 dl feketekávé
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
•  15 dkg fehér csokoládé

Elkészítés módja

1. A fehér-feketéhez 20 deka lisztet 2 kiskanál sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatunk. 1 tojást 14 deka cukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverünk , majd 0,8 deci olajat és a főzőtejszínt hozzáadjuk . A sütőporos lisztbe dolgozzuk.

2. A töltelékhez a maradék 7 deka lisztet és fél kiskanál sütőport a vaníliás cukorral meg a pudingporral összekeverjük. 1 tojást a maradék 3 deka cukorral, 0,2 deci olajjal és a tejjel simára keverünk, a pudingporos liszthez adjuk.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A fehér massza felével megtöltjük. Erre kerül a csokoládés tészta, ennek tetejére pedig a maradék fehér massza.

4. Tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen. A tetejét tejszínhabrózsával is díszíthetjük.

5. A fekete-fehérhez a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverjük , majd először az olajat, azután a tejfölt és a kávét adjuk hozzá. A lisztes keverékkel összedolgozzuk.

6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A kakaós massza felével megtöltjük. A kockákra tördelt fehér csokoládét elosztjuk rajta, azután a maradék masszával befedjük.

7. Tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.

A leírásban szereplő Fehér-fekete és fekete fehér muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.