Vaníliás muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton kb. 3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal), a citrom reszelt héjával és a pudingporos liszttel összedolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A massza kétharmadával megtöltjük. A kakaót és a tejet a maradék egyharmadnyihoz keverjük, a fehér tésztára kanalazzuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.