Kukoricapelyhes, mazsolás muffin

Elkészítés módja
1. A kukoricapelyhet egy zacskóba szórjuk, száját bekötözzük, majd a pelyhet — sodrófát görgetve a zacskón — finomra törjük. A sütőporral és a sóval összeforgatjuk.
2. A tojások sárgáját a cukorral krémesre keverjük, ez elektromos habverővel 2 perc, a joghurtot és a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) hozzáadjuk. A kukoricapelyhes masszával és a mazsolával összekeverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A kukoricapelyhes, mazsolás masszával háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.